Gymnastiekvereniging Ommoord

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Gymkids (4-6 jaar)

Onze lessen

Kleuters (4 t/m 6 jaar) hebben plezier in bewegen. Elke stoeprand, bank of iets dergelijks nodigt hen uit om te bewegen, te spelen en te ontdekken. De kleuter maakt een enorme ontwikkeling door, waarbij deze drang tot bewegen erg belangrijk is. Helaas hebben kinderen vaak te weinig ruimte om optimaal te kunnen bewegen of worden ze geremd door angstige ouders.
Bij kleutergymnastiek proberen wij aan de bewegingsbehoeften van elke kleuter te voldoen. Ja, van elk kind. Elk kind is anders; het ene kind is bang om over kop te gaan, het andere kind heeft hoogtevrees en weer een ander kent geen vrees.

Bij kleutergymnastiek worden situaties geboden die passen bij de kinderen en die elk kind op zijn eigen niveau kan beleven, en waarop elk kind zich op zijn eigen tempo en binnen zijn eigen mogelijkheden ontwikkelt. Daarbij proberen wij als leiding het kind te stimuleren steeds een stapje verder te gaan. Er wordt steeds uitgegaan van de belevingswereld van het kind. Elke gymles ziet er weer anders uit. En de meeste kinderen hebben er veel plezier in. Of het nu een soepel of een minder soepel kind is, wij houden er rekening mee. Want kleutergym is er voor ALLE kleuters.

In de kleuterlessen werken wij met de Gymkids methodiek van de KNGU. Ontwikkelen van de motoriek bij jonge kinderen is enorm belangrijk. Niet alleen vanwege het fysieke, maar ook het sociale aspect. Kleutergymnastiek kan daarin een stimulerende rol spelen. Om het bewegen onder kleuters te stimuleren, zijn de  Gymkids bewegingslessen ontwikkeld. De kinderen ontvangen daarbij een diploma met op de achterkant tekeningen van wat ze hebben geleerd.

Benieuwd wanneer de Gymkids-diplomalessen zijn? Kijk dan onder lesrooster!

Kledingvoorschriften
De kledingvoorschriften die wij voor de kleuter gymgroep hanteren zijn een
korte (gym)broek, tshirt en binnengymschoentjes. Voor meisjes geldt dat lang haar in een staart moet zitten. Uiteraard is voor meisjes ook een gympakje toegestaan, maar zeker geen verplichting.

 
 Subsidie Sportimpuls - Gymkids in beweging

Gymnastiekvereniging Ommoord wilde binnen de vereniging kleuters weer een plaats bieden om te bewegen. In het sportieve beleid van de gemeente Rotterdam is veel aandacht voor kinderen vanaf 7 jaar. De kinderen van 3 tot 6 jaar dreigen, met de ingezette bezuinigingen, buiten de boot te vallen. In een gemeente waarin kinderen steeds vaker een achterstand in beweging lijken te krijgen, willen wij als vereniging juist voor kinderen in deze leeftijdscategorie al gaan bijdragen aan een gezond en regelmatig bewegingspatroon. Dit doen wij door in de wijk Ommoord in samenwerking met KOV-Bijdehand (locatie Aja Kabaja) te streven naar 2 kleutergroepen (minimaal 30 kinderen) binnen het Gymkids-programma. Daarbij hebben wij ons als doel gesteld peuters en kleuters voor te bereiden op verdere sportieve activiteiten vanaf hun 8ste levensjaar. Wij proberen hierbij ook ca 50% van de deelnemers als lid voor de jeugd turngroepen binnen onze vereniging te behouden.

Via de eenmalige Sportimpuls subsidie hebben wij als vereniging de kans gekregen om deze activiteiten op een goede manier op te starten en vorm te geven.

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu