Gymnastiekvereniging Ommoord

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Ons bestuur

De vereniging
Liesbeth Zagers, voorzitter: "Hallo, mijn naam is Liesbeth Zagers, sinds januari 2014 zit ik met veel plezier in het bestuur van GV Ommoord als voorzitter.
Mijn kennismaking met GV Ommoord was in 2008, toen mijn dochter Leanne lid werd van de vereniging.
Dat zij op turnen wilde kwam voor mij als een verrassing, ik ben er nooit goed in geweest (en nu druk ik me nog positief uit) en heb het er nooit met haar over gehad. Ook op school zat er bij Leanne geen turnvoorbeeld in de klas, maar ze wilde zó graag op turnen. En terecht, want vanaf de eerste training had ze het enorm naar de zin en heeft ze er een nieuwe vriendinnenkring bij. Het is leuk om te zien hoe alle meiden in de loop van de tijd zich ontwikkelen, steeds meer kunnen en een hechte vriendenclub worden. Turnen bij GV Ommoord betekent namelijk méér dan alleen goed leren turnen. De sfeer is minstens zo belangrijk en met spanning wordt er ieder jaar weer naar de onderlinge wedstrijden en het komende turnkamp uitgekeken.

Het voorzitterschap en alles wat daar bij komt kijken is inmiddels niet meer
nieuw voor mij. Maar iedereen die suggesties of opmerkingen heeft, is van harte welkom dat aan mij te laten weten!"

Danny Woerdenbach, secretaris: Hallo allemaal!
Ik ben Danny Woerdenbach - van Es, sinds kort de nieuwe secretaris van Gym Vereniging Ommoord. Ik ben een creatieve, bezige bij die parttime in een hele grote bloemenzaak in Capelle a/d IJssel werkt, momenteel als bindster. Daarnaast heb ik ook nog mijn eigen pedicurepraktijk aan huis, D. van Es Pedicure, waar ik met veel liefde ook veel tijd in steek. Mijn dochter Mandy is sinds 2009 lid van de vereniging, turnt nu bij de selectiegroep en assisteert ook bij de wedstrijdgroep. Toen ik haar op een avond kwam ophalen werd ik door Liesbeth, onze voorzitter, gevraagd of ik de functie van secretaris op mij wilde nemen. Dit was een nieuwe uitdaging voor mij en wat is het leuk om eens achter de schermen te zien hoe alles nou gaat binnen de vereniging! Wat komt er eigenlijk veel bij kijken! Ik ben blij mijn steentje bij te kunnen dragen in het geheel, want we hebben echt een hele leuke vereniging!

Yvonne Weijers, penningmeester: "Mijn naam is Yvonne Weijers en via mijn oudste dochter Carola ben ik in 2004 in contact gekomen met de Gymnastiekvereniging Ommoord. Turnen is haar op het lijf geschreven en eigenlijk al vanaf de eerste les had zij het prima naar haar zin. Elke week wordt er hard getraind om bij de wedstrijden een medaille te veroveren. Gelukkig is er tijdens de lessen ook tijd voor wat ontspanning en een gezellig praatje met haar vriendinnen. In 2006 bleek ook haar zusje Nicole besmet te zijn met het turnvirus en is ook zij bij de vereniging gekomen. Inmiddels turnen zij beiden met erg veel plezier bij de selectiegroep. Aangezien ik zelf ook weer wat wilde sporten, ben ik op woensdagavond eens gaan kijken bij de groep ‘Conditie Sport en Spel’. De combinatie van werken aan je conditie en het sportelement dat tijdens deze avonden aan bod komt, spreekt mij zeer aan. En ook hier is de sfeer erg gezellig en ontspannen. Ik hoop het dan ook nog lang vol te kunnen houden! Als je dan al zo betrokken bent bij een vereniging en er wordt aan je gevraagd of je in het bestuur wil komen, dan kan je eigenlijk niet weigeren. Ik vind het dan ook belangrijk dat sportverenigingen blijven bestaan en dat zowel kinderen als volwassenen plezier beleven aan het sporten. Ik hoop daar als penningmeester een bijdrage aan te kunnen leveren."

Nicolette van Wingerden, sponsoring en PR: "In 1988 werd ik lid van GV Ommoord en startte ik in de groep van juf Marjan. In 1989 werd ik na de onderlinge wedstrijden door juf Désirée uitgenodigd om door te stromen naar de selectiegroep. Naar het turnen in die groep ging ik al snel helpen ("assisteren") in de groep van juf Marjan, dat vond ik erg leuk. Later deed ik dat ook in het eerste uur van de selectiegroep, bij de jongste meisjes. Lesgeven en turnen leek in mijn bloed te zitten en ik ben de opleiding tot trainster gaan volgen via de KNGU. Na met veel plezier in de selectiegroep te hebben geturnd, heb ik in 2002 de lessen aan die groep van juf Désirée overgenomen. In 2010 ben ik gestart met de eerste wedstrijdgroep, een groep voor meisjes die qua niveau boven de recreatiegroep uitstijgen, maar het niveau van de selectiegroep (nog) net niet halen. In deze groep zijn juf Carola en juf Francesca destijds ook begonnen met assisteren. Kort daarna zijn ook zij de opleiding tot trainster ingestapt. Erg leuk om te zien dat ik ze stiekem toch een beetje heb weten aan te steken...

In 2014 heb ik de wedstrijdgroep overgedragen aan juf Francesca, omdat mijn werk dit extra lesuur niet meer toeliet.

Ouderdom komt met gebreken en bij mij is dat helaas wat eerder dan bij anderen: inmiddels lukt het mij lichamelijk niet meer de wekelijkse wedstrijdtrainingen te geven en neem ik daarvan met ingang van seizoen 2017-2018 met pijn in het hart afscheid. Ik laat het gelukkig vol vertrouwen achter in de goede handen van juf Carola.

Hoewel de trainingen voor mij ophouden, neem ik zeker nog geen afscheid van "mijn cluppie" !! Vanaf nu ga ik mij bezig houden met het fenomeen sponsoring, fondsenwerving en PR. Iets wat hopelijk voor de hele vereniging zijn vruchten zal afwerpen. En ik zal zeker ook nog betrokken blijven bij het opleiden van nieuw kader.
Heus, ik zal echt nog wel regelmatig in de turnzaal en de wedstrijdvloer te vinden zijn, alleen niet meer als trainster...
"

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu